Банкеръ Daily

Общество и политика

След БСП и ДПС отложи отчетно-изборните конференции по места

На свое заседание Централното оперативно бюро на ДПС взе решение за отлагане на всички областни и общински отчетно-изборни конференции. Това съобщиха от партията.

Отмяната на събранията се налага във връзка с мерките за ограничаване на публичните мероприятия в заповедта на министъра на здравеопазването поради регистрираните случаи на COVID-19 на територията на България.

За края на април е насрочена национална конференция на движението, на която трябва да бъде избран нов председател на партията. По всичко изглежда, че това отново ще бъде Мустафа Карадайъ. Дори е възможно неговата кандидатура да бъде единствена.

В началото на седмицата заради коронавируса и БСП преустанови провеждането на отчетно-изборни конференции и събрания преди конгреса. Това беше решено на извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на лявата парламентарна група. Решението бе взето, след като кризисният щаб призова за прекратяване на мероприятия, при които се събират много хора. В същото време само в София през уикенда се проведоха 6 районни конференции на БСП.

”В момента най-важно за нас е здравето на хората", заявява Корнелия Нинова. "Следим ситуацията и в зависимост от нейното развитие, ще вземем следващите си решения”, коментира още лидерът на Столетницата. Засега социалистите не променят датата на конгреса – 9-10 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във