Банкеръ Daily

Общество и политика

След боледуването Кирил Домусчиев развърза кесията

Хранителни пакети с продукти от първа необходимост, витамин C и предпазни маски ще получат около 2000 жители на община Пещера в неравностойно положение. Дарението на обща стойност 250 000 лева е осигурено от "Биовет" АД. По този начин най-голямото предприятие в региона се включва в кампанията "Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!", чиято цел е ограничаване разпространението на COVID-19". Това написа бизнесменът и собственик на "Адванс Медиа Груп" Кирил Домусчиев в профила си във Фейсбук. 

"Пакетите ще бъдат раздадени на най-уязвимите социални групи - пенсионери, диабетици, инвалиди и хора с ментални увреждания от клуб "Вяра". Всяка от тези групи има свой клуб в Пещера, както и в двете прилежащи към общината села - Радилово и Капитан Димитриево. Даренията ще бъдат предоставяни на всеки две седмици до изчерпване на сумата. Списъкът на хората ще бъде изготвен със съдействието на кмета на община Пещера Йордан Младенов и общинската администрация", написа още Домучиев.

На 25 март Домусчиев бе изписан от болница "Софиямед", където успешно успя да се пребори със заразата от COVID-19. Той бе дехоспитализан от лечебното заведение с препоръка за продължаване на терапията в домашни условия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във