Банкеръ Daily

Атанас Атанасов:

След 6 м. новото правителство трябва да иска вот на доверие

След 6 месеца евентуалното ново правителство с премиер Асен Василев трябва да поиска вот на доверие, обяви пред Нова телевизия съпредседателят на обединение "Демократична България" Атанас Атанасов.

"На практика с тази с програма за 6 месеца, през който период от време трябва да бъдат реализирани определени мерки, след което да се прецени дали да се поиска вот на доверие", обясни той.

Премиерът в оставка Кирил Петков съобщи междувременно, че разговорите продължават за подкрепата на 121 депутати.

"Продължаваме да говорим с абсолютно всички депутати, които искат да видят и нашата програма. Единственото, което се придържаме към нашето обещание, е, че не говорим с четиримата човека, които казахме от самото начало. Но всички други имат покана да говорят с нас и 121 ще видим, всъщност няколко човека трябва да решат към кой им лоялността – към тяхната партия и лидер, който според мен не е изпълнил обещанието към народа, или към всички нас – да имаме отговорност към България, да имаме шанса да не влезем в политическа криза и всеки един от тях носи отговорността", заяви премиерът в оставка Кирил Петков, който присъства в честването на днешния празник на МВР пред Паметника на Незнайния воин в София. 

Преди това бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обвини настоящите управляващи в "най-мащабното купуване на депутати".

"В момента се предлагат колосални суми да не влязат на гласуване! Да претърпи някой авария, да се спъне, да падне, да си ожули носа - само да не влезе в зала! Така са се вкопчили в тази власт, че въобще не забелязват какво се случва около тях. И тези хора, в момента, знайно и незнайно откъде, вадят огромни пари, корумпират депутати и купуват! Един депутат има тежест около 10 000 гласа!  И купуват по 10 000 гласа на ден, на час, по апартаменти, по лаборатории. И това става пред очите на умните и красивите", заяви Борисов.

"Те ще си излязат доказателствата сами след време, защото хората на Рашков са в Нова Загора и по селата, където има избори, а там, където е реалното купуване - в парламента, облечено под формата на принципи... Имам информация по коридорите как им подсказват за какво става въпрос, включително и с биткойни да им платят, ако искат. Ама падна цената на биткойните и сега трябва да се предоговарят пак", допълни лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер беше категоричен, че партията му няма да подкрепи евентуален бъдещ кабинет с премиер Асен Василев.

"Какви са тия измишльотини 6 - месеца до 9 месеца орел рак и щука. БСП с "Да България" заедно! Техните принципи ги изброих - висока инфлация, корупция, измами с петрола, измами с газа, измами с тока, измами и с всяко нещо, до което се докоснат - ако щете и зверския газ приказките. Затова не искам с тях! И затова не се оттеглям, за да мога да им ги посоча, корупцията, в очите", каза още Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във