Банкеръ Daily

Общество и политика

Слави Трифонов вече има своя телевизия

Шоуменът Слави Трифонов се сдоби със своя телевизия. Той закупи ТВ "Стара Загора", сделката е на стойност около 500 000 лв. Фирмата, която притежава местната кабелна телевизия, "изтегли" целия си съвет на директорите на 10 октомври. Новият изпълнителен директор на "Статис" АД вече е Евгени Димитров-Маестрото.

В борда влизат още Ася Тодорова и Диана Младенова, които участват в управлението на няколко търговски дружества, свързани със Слави Трифонов - включително продуцентската му компания "Седем-осми" АД. Промените в управата на фирмата зад ТВ „Стара Загора” вече са вписани в Търговския регистър.

Капиталът на АД-то е 51 000 лв., разпределени в 1500 поименни акции с цена 34 лв., показа още проверката. Новият адрес на фирмата вече е гр. София, пл. "България 1", Национален дворец на културата, зала 12 (т. нар. малко НДК), където Слави и екипът му работят от години и откъдето се излъчваше "Шоуто на Слави".

Доскоро зад регионалната медия стояха близкият до БСП 51-годишен адвокат Дамян Георгиев и журналистката Станимира Димова Димова.

ТВ "Стара Загора" е лицензиран доставчик на кабелни линейни услуги в СЕМ от 2005 г. с национален обхват. Във вторник Трифонов публкува клип за телевизионния си проект с името "7 / 8", който анонсираше, че медията ще се появи "скоро", без да се посочва конкретна дата. Данните от финансовите отчети показват, че "Статис" АД има текуща печалба за последната година в размер на 42 000 лв., а приходите от оперативна дейност - 192 000 лева. Собственият капитал за миналата година е 208 000 лв., а общите задължения - малко над 50 хиляди.

Според неофициална информация, името на телевизията ще бъде „7/8” и по план трябва да стартира на 1 ноември 2019 година.

Програмата на ТВ "Стара загора" стартира през 1996 година. Това е първата информационна телевизия, ориентирана към новини и публицистични предавания в Стара Загора и региона.

Потенциалната аудитория на телевизионната програма на практика обхваща цялото население на територията на България. Телевизия „Стара Загора” може да бъде гледана в мрежите на национални оператори като „Булсатком”, „Близу”, „Тракия Кабел”, „Нетера” и други, както и десетки регионални оператори. Програмата се излъчва на живо в сайта на телевизията, както и в онлайн каналите във фейсбук и ютюб.

На 5 октомври Слави Трифонов учреди и партията си "Няма такава държава".

Facebook logo
Бъдете с нас и във