Банкеръ Daily

Общество и политика

Слави Трифонов: В България само инвалидите имат сила да протестират

Шоуменът Слави Трифонов отново се възмути от българското общество. По традиция той използва социалната мрежа Facebook, за да комуникира със своите поддръжници. И сега не изневери на стила си. В последната си публикация Трифонов изрежда протестите, които се проведоха из Европа (и не само) в последно време. 

"Във Франция хиляди протестираха срещу реформите на президента Макрон, свързани с пазара на труда. В Испания – около 300 000 граждани излязоха в Барселона в защита на арестуваните деветима каталунски лидери.  В Армения – около 5 000 души протестираха в Ереван срещу кандидатурата на доскорошния президент Саркисян за премиер на страната. В Словакия – около 30 000 души излязоха в Братислава, за да поискат независимо разследване на убийството на журналиста Ян Куцияк и неговата годеница. В Унгария – около 100 000 души протестираха в Будапеща срещу премиера Виктор Орбан, срещу новата избирателна система, гарантирала му пълно мнозинство в парламента, както и срещу главния прокурор на страната", изброява Трифонов. 

След това задава реторичния въпрос: "а в България?", на което сам си отговаря, като посочва "див екшън в центъра на София по задържането на една районна кметица. А за протести силици имат само инвалидите."

Шоуменът завършва публикацията си с цитат от популярна песен: "И всичко е точно."

Цялата публикация:


Само в последната седмица имаше протести в редица европейски страни:

Във Франция хиляди протестираха срещу реформите на президента Макрон, свързани с пазара на труда.

В Испания – около 300 000 граждани излязоха в Барселона в защита на арестуваните деветима каталунски лидери. 

В Армения – около 5 000 души протестираха в Ереван срещу кандидатурата на доскорошния президент Саркисян за премиер на страната.

В Словакия – около 30 000 души излязоха в Братислава, за да поискат независимо разследване на убийството на журналиста Ян Куцияк и неговата годеница. 

В Унгария – около 100 000 души протестираха в Будапеща срещу премиера Виктор Орбан, срещу новата избирателна система, гарантирала му пълно мнозинство в парламента, както и срещу главния прокурор на страната.

А в България? 

В България – див екшън в центъра на София по задържането на една районна кметица. А за протести силици имат само инвалидите.

И всичко е точно.


Facebook logo
Бъдете с нас и във