Банкеръ Daily

Общество и политика

Слави Трифонов учредява партията си при закрити врати

В София започна учредителното събрание на нова партия, тази на  Слави Трифонов и неговия екип. Очаква се тя да бъде с името „Няма такава държава”.

Учредяването на партията е под строг пропускателен режим, не се допускат медии и граждани, предаде БНР. Пропускат се само предварително обявени делегати, които се събираха часове преди обявения начален час в зала в столичния квартал "Лозенец". Повечето са млади хора. Сред учредителите са и сценаристите на "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев. Слави Трифонов също пристигна и влезе в залата.

Съгласно закона са необходими поне 500 делегати, които да приемат устава и да изберат ръководството на новата партия.

На пропуските на делегатите е записано "Учредително събрание на партия "Няма такава държава", което означава, че това ще е окончателно името на политическия проект на шоумена. На първото официално събрание делегатите трябва да гласуват учредителната декларация, приета още на 26 юли при събирането на Инициативния комитет.

В нея бъдещата партия се обяви за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на народните представители наполовина, реално въвеждане на дистанционно и електронно гласуване на изборите и референдумите, пряк избор от гражданите на директори на полицейски и областни районни управления, както и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

Още на 31 юли, в последното издание на "Шоуто на Слави", Слави Трифонов обяви идеята си за политическата партия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във