Банкеръ Daily

Общество и политика

Слави Трифонов учредява партия "Има такъв народ"

При закрити врати шоуменът Слави Трифонов и инициативният му комитет учредиха партия "Има такъв народ". Събитието се състоя в столичен хотел, на него присъстваха около 800 делегати. Те обаче отказаха коментар за случващото се зад вратите, а Слави Трифонов влезе от заден вход, за да избегне журналистите.

Това е вторият опит на телевизионния водещ да създаде партия, след като съдът отказа да регистрира "Няма такава държава". Магистратите решиха, че е недопустимо за символ на партията да бъде използвано българското знаме. Според върховните съдии това противоречи на закона и последователна и непротиворечива е досегашната практика на съда да отказва регистрация при такова нарушение.

Другата причина за отказа е името на партията. Според съдиите то дава оценка, което е недопустимо. Трифонов определи мотивите като "измислена причина".

Учредителната декларация на "Има такъв народ" преповтаря тази на "Няма такава държава" от миналата година. Една от целите на партията, залегнали в документа, е гражданите да избират пряко главния прокурор на републиката.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във