Банкеръ Daily

Общество и политика

Слави Трифонов прекрати протеста си

Слави Трифонов прекрати протеста си пред Народното събрание. Това стана на седмия ден, след като за пръв път седна на стол пред парламента в знак на недоволство от липсата на резултата от референдума за промяна на изборните правила.

По-рано днес от ГЕРБ внесоха проект за промени в Изборния кодекс, с които да се въведе "пълен мажоритарен вот в два тура", като страната бъде разделена на 240 едномандатни избирателни района.

В писмо до медиите Трифонов обяви, че през следващите два месеца ще стане ясно кои как действа и заяви, че "нищо не е свършило". Ето пълния текст на писмото:

Явно да приемеш волята на суверена, изразена в Референдум, е нещо много сложно. Поне така изглежда според действията на българските депутати. А всъщност е толкова просто. Има референдум. Суверенът се е произнесъл категорично. Депутатите го приемат. И... както казва един популярен български боксьор - "продължаваме напред."

Днес началото на приемането на волята на 2 милиона и половина българи бе дадено. Сложно или просто - но беше започнато. И сега ще стане ясно дали това е театър, с цел трупане на народна любов или са реални действия, с цел приемане на мажоритарния избор в два тура, намаляване на държавната субсидия на един лев и задължително гласуване на избори и референдуми. От действията на депутатите през следващите два месеца ясно ще се види кои са там, за да работят в интерес на хората и кои са там, за да работят за своя собствен интерес.

Нищо не е приключило и нищо не е свършило.

Facebook logo
Бъдете с нас и във