Банкеръ Daily

Общество и политика

Слави Трифонов оттегля проектокабинета си

"Има такъв народ" няма да предложи проектокабинета си за гласуване в Народното събрание. Това обяви лидерът на ИТН Слави Трифонов. Той направи изявление по своята телевизия "7/8 TV".

"Демократична България” и "Изправи се БГ! Ние идваме!" се отказаха да подкрепят правителство на "Има такъв народ". Заявиха го ясно и в публичното пространство. Това означава следното: протестът срещу ГЕРБ и всичко, свършено от ГЕРБ, е останал в миналото, а в настоящето има политически и всякакви амбиции, лицемерие, лъжи и игри - абсолютно неприемливи за мен и моите колеги.  Не е тежка тая дума "предателство", предателство е, когато някой те предаде. Затова утре ще се случи следното: изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото бяхме заявили, че без подкрепата на партиите на протеста, няма да предлагаме кабинет", подчерта Трифонов. "Ние направихме всичко възможно, всички компромиси и жестове към т.нар. партии на протеста, за да подкрепят правителство на "Има такъв народ" като първа политическа сила. Направихме всичко възможно, за да са спокойни хората, за да има правителство и за да са доволни от партиите на протеста, но това не се случи заради тяхното поведение. Това категорично означава, че скоро България ще гласува на нови избори, защото ИТН няма да подкрепи нито партиите на статуквото, нито ДБ, нито "Изправи се БГ! Ние идваме!", добави той.

"Разбира се, според Конституцията съществува вероятността при следващите две възможности "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, БСП, ДПС и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна", посочи лидерът на ИТН.

Трифонов съобщи, че неговата партия ще подкрепи кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат: "На изборите, които предстоят след няколко месеца, ИТН ще подкрепи Румен Радев, защото той най-много изпълва представата ни за президент. Надяваме се с нашата подкрепа той да спечели още на първи тур."

Лидерът на ИТН благодари на всички, които "не се уплашиха да застанат заедно с нас, с имената си и лицата си и в първото, и във второто ни предложение за кабинет". "Уважаеми колеги, най-искрено ви благодаря! Благодаря на парламентарната група на ИТН и на всички наши съмишленици, приятели и участници в това, което правим. Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим! Заедно", завърши Трифонов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във