Банкеръ Daily

Общество и политика

Слави Трифонов обвини Минчев и Бориславова в лъжа

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов определи като „лъжа“ твърденията, че коалицията има единен кандидат за управител на Българската народна банка. Малко преди полунощ Трифонов написа във Фейсбук профила си, че в телевизионно интервю вчера началникът на премиерския кабинет Лена Бориславова е „прекрачила границите на своите правомощия с внушение, че кандидатът на „Има такъв народ“  Любомир Каримански има съмнителни петна в своята биография и ако той бъде избран за управител на БНБ, а не Андрей Гюров, ще има „второ КТБ“.

Изявлението му бе по повод изказвания на началника на кабинета Лена Бориславова и председателя на парламента Никола Минчев по темата вчера.

Шоуменът и лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов обвини в лъжа началника на кабинета Лена Бориславова и председателя на парламента Никола Минчев.

Във фейсбук профила си той коментира изявления на двамата представители на "Продължаваме промяната" по повод номинациите за шеф на БНБ. Кандидатите за поста на гуверньор на централната банка са Андрей Гюров от ПП и Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов.

Вчера първо председателят на парламента Никола Минчев заяви, че кандидатът на управляващата коалиция е Андрей Гюров, а след това Бориславова намекна, че Каримански има съмнителни петна в биографията и че нова КТБ не трябва да се допуска. 

Ето гневния пост на Слави Трифонов:

"Днес в две телевизионни интервюта председателят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на правителството Лена Бориславова заявиха, че кандидатът на управляващата коалиция за гуверньор на БНБ е Андрей Гюров. А това е лъжа - управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати", посочи гневно Трифонов.

"Началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите правомощия, и изрече внушения и клевети по адрес на Любомир Каримански. Внуши, че господин Каримански има съмнителни петна в своята биография и ако той бъде избран за управител на БНБ, а не Андрей Гюров, ще има "второ КТБ", допълни още лидерът на ИТН.

Трифонов заяви в поста си в социалните мрежи, че тъй като работа му в момента е да пази стабилността на коалицията, няма да отговори той.

Затова прикачва видео с отговорa на Любомир Каримански.

Самият Каримански заяви от страницата на Слави Трифонов следното:

„Недопустимо е от страна на правителството да се вмешателства в независимостта на една такава институция със 140-годишна история, както е недопустимо да се казва на Народното събрание кой е точният кандидат. Не ми е известно също така да е имало среща, на която съответните коалиционни партньори да са посочили един от двамата кандидати  като фаворит“.

Вчера в интервю за БНР Каримански изрази учудване и от изявление на председателя на парламента Никола Минчев, че номинираният от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров е кандидатът на управляващата коалиция за управител на централната ни банка.

Каримански посочи, че е поканил представители на всички парламентарни политически сили, за да обсъждат концепцията му за управление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във