Банкеръ Daily

Общество и политика

Слави Трифонов обяви, че на срещата си с Корнелия Нинова са обсъдили референдума

За втори ден Слави Трифонов изрази недоволството от политическата класа с протест пред сградата на Народното събрание. Шоуменът подчерта, че ще продължи да "седи" на площада, докато депутатите не узаконят въпросите от референдума, иницииран от него и екипа му. За пореден път той отбеляза, че парламентът трябва да спази волята на народа, който категорично е поискал намаляване на партийната субсидия и въвеждане на мажоритарна избирателна система.

"Валери Симеонов, който много говори, в момента е вицепремиер с малко над 300 хиляди гласа. На референдума са гласували два милиона и половина българи", направи интересно сравнение Трифонов.

След това Слави потвърди, че се е срещал с лидера на БСП Корнелия Нинова. По думите му те са обсъдили референдума. "С Георги Гергов се познаваме дълги години и сме приятели. Нинова е идвала в моя офис няколко пъти. Обсъждали сме различни неща, аз като водещ, тя като политик, който ще гостува в шоуто ми. Мога да се срещам с когото реша", сопна се Трифонов.

Все пак той разкри още подробности от срещата му с председателя на левицата. "Тя ми каза, че техните идеи са за смесена система. Аз й отвърнах, че какво на мен ми харесва и какво на нея, няма никакво значение", обясни Слави Трифонов.

Той уточни, че ако "личният му протест" не даде резултат, ще търси нов начин да изкаже недоволството си.

"Има три начина да влезеш в парламента - като избраник, насилствено или да го разгледаш. Мога да пробвам и трите начина", закани се Трифонов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във