Банкеръ Daily

Росен Желязков:

Слави Трифонов никога не е спирал да бъде политик

Росен Желязков водеше листа в София и Благоевград.

Слави Трифонов никога не е спирал да бъде политик от екрана, коментира транспортният министър Росен Желязков. Той бе водач на листата на ГЕРБ в Благоевград и София.

„Всяка вечер той отправяше политически послания и това беше повече от 15 години. Неговите тези и позиции, било то под формата на музика, танци и скечове, достигнаха до хората. Вече е моментът обаче, когато има политическа ситуация, при която трябва да се поеме ясна отговорност – и това е отговорността за управлението“, каза Желязков пред Би Ти Ви.

Според него е ясно, че ГЕРБ е първа политическа сила и се чувстват победители на тези избори.

„Нещо повече – разликата между първия и втория е около 270 000 гласа. С БСП разликата е още по-голяма, а те бяха основният ни опонент преди и си остават основен опонент заради политическите ни различия. Анализаторите говорят така, сякаш ГЕРБ е загубила изборите“, коментира Росен Желязков.

Той заяви, че партията не е загубила 300 000 гласа, а е имало по-малка избирателна активност и нови субекти, които са казали, че ще управляват оттук нататък.

„В момента, като се каже името на Борисов, има някакъв уплах и той е единственото, което обединява парламентарната опозиция“, допълни министърът на транспорта.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във