Банкеръ Daily

Общество и политика

Слави Трифонов към Нинова: С вас стоим от двата бряга на реката

Лидерът на партия "Има такава държава" Слави Трифонов отговори във Фейсбук на председателя на БСП Корнелия Нинова, която днес покани на разговори всички, които искат честен вот и смяна на модела на управление.

Ето какво написа шоуменът в социалната мрежа:

Госпожа Нинова щяла да ме покани да обсъждаме честността на предстоящите избори.
Мила ми, госпожо Нинова, Бойко Борисов управлява от 2009 г. Вие имахте на разположение 11 години да направите много за честността на изборите, тъй като бяхте вътре в Парламента. Но вие не направихте нищо, защото сте част от статуквото.

Приличате ми на котарака Леополд от едно руско анимационно филмче, който казваше: "Ребята, давайте жить дружно!“ На вас няма нужда да ви го превеждам, но въпреки всичко ще ви го преведа: "Момчета, нека да живеем задружно".

Г-жо Нинова, мисля че ви е малко късно да бъдете котарака Леополд. Вие отдавна сте си избрали да бъдете от другата страна. С вас, г-жо Нинова, стоим от двата бряга на реката.

Слави Трифонов

 

Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че първо ще проведе разговори с извънпарламентарните партии от лявото пространство и с НПО, а след това в Изпълнителното бюро са решили да поканят и Мая Манолова, и Слави Трафинов и всички други, които са заявили желание и готовност за гаранции за честни избори.

"Предлагаме общи действия за покриване на всички секции с членове, наблюдатели и застъпници, максимална прозрачност на вота и кампания за разясняване, че всеки глас ще бъде зачетен. Предлагаме да обединим усилията си за паралелно преброяване, което ние като партия ще направим. Важно е сега да се обединим - всеки с възможностите, които има. Ние, като парламентарна и най-голяма опозиционна партия, и останалите партии и организации - със свои представители като застъпници и наблюдатели. Целта е да успокоим хората - да им дадем увереност, че гласът им е важен и че можем заедно с това обединение да гарантираме прозрачността на изборите", заяви на пресконференцията в партийната централа Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че има нужда се успокои обществото, че „гласът им няма да бъде откраднат“ и имало нужда те да отидат да гласуват.

Facebook logo
Бъдете с нас и във