Банкеръ Daily

Общество и политика

Слави Трифонов: Истински нагла е зам.-министърката Росица Димитрова

Този случай е блестящ пример за това що е да си най-нагъл. И същевременно е твърде показателен за огромната пропаст, която зее между представителите на властта и обикновените хора, на които първите трябва да служат – едните са в бизнес класа в самолета, а другите са на палатки пред парламента. Така шоуменът с политически амбиции Слави Трифонов коментира случая със зам.-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова. 

Припомняме, че миналата седмица стана ясно как Димитрова и държавният експерт от отдел "Интеграция на хората с увреждания“ Надежда Харизанова са пътували за конференция в Ню Йорк със самолетни билети за бизнес класа на цена от 8306 лева. 

"За съзнателния ми живот дотук, много пъти съм си задавал въпроса: “Kакво е да си истински нагъл?”. Нали разбирате - наглост срещаме всеки ден, но аз говоря за “най”, aма наистина да си “най-нагъл”. И миналата седмица намерих отговора. На фона на протеста на майките на децата с увреждания, палатковите лагери из цялата страна и невъзможността на държавата да се справи с този проблем, вижте какво са направили", разкритикува Трифонов във "Фейсбук". 

Той се възмути от обясненията на зам.-министъра, че "важно било участието" и да бъдат представени успехите на България. 

"За честта и гордостта не знам, но удоволствието по официални данни струва общо 16 150 лева държавни пари. И то, удоволствието, е ознаменувано с доволно селфи от конферентната зала", коментира още шоуменът.

И допълва: "Между другото, темата на конференцията е била: „Никой да не бъде изоставен чрез пълното прилагане на Конвенцията по правата на хората с увреждания“. Това още повече допълва абсурдната картина – „никой да не бъде изоставен“, а майките спят в палатки пред парламента"

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във