Банкеръ Daily

Харалан Александров:

Слави Трифонов е загадката на изборите

Слави Трифонов

Големият победител е тази част от българския народ, която е избрала да гласува. Слави Трифонов е загадката, съвсем сигурно е, че ГЕРБ запазиха силните си позиции. Може да се каже, че това е забележителен успех след трети и то пълен мандат, да са водеща политическа сила предвид всичко, което се случи, заяви пред Би Ти Ви социалният антрополог Харалан Александров. 

Експертът подозира, че това е резултат от големите градове. "Ако ВМРО е в парламента, това е най-умерената сред консервативните националистически групи, което е добра новина", каза Александров.

Предвид факта, че миналата година беше представена от протести и от пандемията, протестите би трябвало да говорят, че Борисов не трябва да спечели нов мандат, а резултатите показват, че той е водеща политическа фигура, така че е успех за ГЕРБ, абсолютно безапелационно“, заяви политологът Слави Василев.

„Трябва да погледнем същността на българската политическата система и дали тя успява да даде на хората възможност да изразят мнение, такова, че да пребори статуквото. Статуквото е толкова силно вкопано, по мое мнение, в следствие на това, което се случи миналата година и Борисов отново да е пръв – това означава, че или протестите не са извадка на мнозинството български граждани и са малка част от него или означава, че политическа система не може да формира алтернатива".

Facebook logo
Бъдете с нас и във