Банкеръ Daily

Общество и политика

Слави Трифонов: Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка

"Еееее... Бойко Борисов оглави протеста срещу себе си." Това бе първият коментар на шоумена и лидер на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов, който той направи във Фейсбук по повод предложението на премиера за свикването на Велико народно събрание и промени в Конституцията.

 

А по-късно допълни коментара си:

Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската. Всъщност и на децата е ясно, че Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка и прави всичко възможно, за да организира той следващите избори. Каквито и да са те. А истината е следната:

- за прилагането на решенията от провелия се референдум през 2016 година не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.

- за спирането на корупцията и налагането на почтеност и справедливост в съдебната система не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.

- за ограничаването на правата на главния прокурор не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.

- а ако е необходимо Велико Народно Събрание, не бива да го свиква министър-председател и правителство, и парламент, които тотално са загубили народното доверие.

Така че изводът е прост и ясен:

- оставка на това правителство, служебно правителство и предсрочни избори!

Facebook logo
Бъдете с нас и във