Банкеръ Daily

Ивайло Мирчев:

Слави пропусна обещанието за 800 дни и сладкарниците "Лучано"

Слави Трифонов

Ивайло Мирчев от Демократична България коментира предложението на Слави Трифонов за ново правителство, в което премиер е Николай Василев, а има и други хора от управлението на Симеон Сакскобургготски.

"2021 г.. Усеща се като 2001 г. Липсва само обещанието за 800 дни и сладкарниците "Лучано". Другото си е като преди - от лицата по ТВ, до състава на кабинета", написа във Фейсбук Мирчев.

В понеделник Трифонов обяви, че "Има такъв народ" ще вземе мандата за съставяне на правителство и ще представи кабинет от експерти с конкретни приоритети и срок за изпълнение. 

Поемаме самостоятелна отговорност да съставим правителство, коментира той, като отбеляза, че партиите на протеста нямат достатъчно гласове за мнозинство и не иска да се коалира с партиите на статуквото - БСП, ГЕРБ и ДПС. Предложението за премиер е Николай Василев, който беше министър в няколко министерства в кабинета на Симеон Сакскобурготски.

Приоритетите на правителството на малцинството ще са членството в еврозоната и Шенген, както и в Европейската космическа агенция. "Ще направим всичко възможно да изпратим мъж и жена българи астронавти в НАСА", категоричен беше Трифонов и допълни, че страната ни ще помогне и на съседната Северна Македония да изпрати астронавт в Космоса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във