Банкеръ Daily

Татяна Дончева:

Слави не е носител на промяна, той е виновен да няма правителство

Партиите на промяната не са определящи за избора на правителство нито в сегашния, нито в предишния парламент. Основна отговорност за избора на кабинет имаха от "Има такъв народ". Те ясно показаха, че не искат да има редовно правителство. Когато ти се представя един списък с министри, имената на които са смайващи и е ясно, че няма да се справят със задълженията си, как да гласуваш за такъв кабинет?

Това попита пред БНТ депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Татяна Дончева, която коментира горещите политически събития у нас. 

"Всички действия на Слави Трифонов при първия мандат будят недоумение. Единственото обяснение е, че той не иска правителство. Защо е така, тепърва се надявам да разберем. В предишния парламент отново Слави направи всичко възможно да имаме девет работни дни. Това при положение, че съвсем спокойно можехме да работим 2-3 месеца и да постигнем общите цели. От ИТН яростно настояваха, че предишният парламент трябва да се разпусне моментално и приехме единствено машинното гласуване, а можехме да свършим още много съществена работа", добави тя.

"Слави Трифонов заяви, че с никого и с никой няма да разговаря за първия мандат. Според мен министрите в този проектокабинет вече всички сме ги забравили. Нито една нормална политическа сила не можа да проведе смислен разговор с ИТН. Аз не търся вина у никого. Просто обяснявам, че Слави Трифонов не искаше да има правителство. Той ръководеше парламентарната си група точно в тази насока - да няма нормални разговори и кабинет. С интервюто си Слави отново опита да прехвърли вината и да изкара други задкулисни. Искам да кажа, че в политиката разговори могат да се водят навсякъде - в партийни офиси, в частни офиси, навсякъде. Твърденията му са несериозни. Мая Манолова ни информира за срещата с него", каза още Дончева. 

"Заявеното от Слави, че в следващия парламент трябва да има правителство на всяка цена го разбирам, че това може да стане с ГЕРБ и ДПС. ИТН и Слави не носят никаква промяна и го доказаха. Те не са били на протестите, осуетиха ключови реформи и промени. Това показва, че не трябва да се слуша какво говорят те, а да се гледа какво вършат. Сега правят опити с последния влак да овладеят БНБ и КЕВР, но ние от ИБГНИ няма да дадем подкрепа за това", категорична бе Татяна Дончева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във