Банкеръ Weekly

Общество и политика

Слави Бинев отива в НФСБ

Слави Бинев обяви, че от днес напуска своята партия ГОРД и е подал заявление за влизане официално в редиците на НФСБ.

"Като спортист знам, че силата трябва да бъде концентрирана на едно място. Трябва да се съберем в един юмрук, за имаме силата най-после да разбием тази врата, зад която е скрита истинската свобода на България", обяви Бинев.

Патриотичният фронт на Валери Симеонов, Слави Бинев и Данчо Хаджиев обединява още няколко по-малки формации, заедно с които тръгват към изборите за европейски парламент под мотото „Националният фонд за спасение на България - гласът на българските патриоти в Европа". Всички формации ще се явят на изборите с листите на НФСБ, в които ще бъдат включени представители на всички партии в блока.

Целта пред НФСБ е три мандата в ЕП, обяви лидерът на партията Валери Симеонов. Според него обединеният патриотичен фронт ще успее да убеди избирателите в своите безкористни цели, за да се спре отклоняването на гласове към "лъжеформации и националисти на хонорар".

Ние сме против Борисов, против Станишев и против всички останали партии на статуквото, обяви Симеонов редом с обичайно крайно негативно отношение към "Атака". Най-големият съперник на НФСБ обаче остават ДПС и партията на Касим Дал.

По отношение на вчерашния призив на президента Росен Плевнелиев от патриотичния блок обявиха, че не вярват в искрените намерения на човек от статуквото като сегашния държавен глава, но иначе са за задължително гласуване. ГЕРБ обаче са имали пълната власт и ако са искали, са можели да въведат задължителното гласуване.

НФСБ ще бъде част от групата на евроскептиците, от която и в момента е част Слави Бинев. "Евроскептицизмът обаче не означава европростащина", категоричен бе той.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във