Банкеръ Daily

Общество и политика

Славчо Атанасов към спортистите от НСА: Вие сте най-силните посланици на България по света

S 250 c54ee7ac 99eb 47db 9852 31fe3862072e
S 250 f36a89b6 7b39 4575 a859 17263a41fefc
S 250 8d3f574b f8a9 489b afa7 aa8720751eb8

„Вие сте най-силните посланици на България по света“. С тези думи председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 44-ото Народно събрание и народен представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов се обърна към спортистите, възпитаници на Национална спортна академия.

По традиция Академията отличи на специална празнична церемония „Спортист на НСА“ най-изтъкнатите си състезатели и треньор за 2019 година, постигнали успехи на световни, европейски и държавни първенства.

„Златните момичета“ от националния отбор по художествена гимнастика, които са студентски в спортната Академия бяха отличени за изключителните им постижения през годината и за издигане престижа на висшето училище.

Наградата, заедно с ректора на НСА проф. Пенчо Гешев, връчи Славчо Атанасов. Почетни плакети получиха гимнастичките от националния ни отбор – индивидуално, студенти във факултет „Спорт“ на НСА Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова.

 „България има свое ярко лице пред света с две неща – културата и спорта. Те са запазената ни национална марка“, каза при награждаването си Славчо Атанасов. Той поздрави студентите и състезатели за упорития им труд, защото до медала се достига с цената на много усилия. „Знам, че не е лесно – но пък, както са казали римляните „Per aspera at astra“ или „Чрез трудностите към звездите“, каза Славчо Атанасов.

Председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта присъства на представянето на фотоизложбата „Моменти на слава“, открита непосредствено преди церемонията от ректора на НСА проф. Пенчо Гешев и Джонг Джин-Кю – извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в България. „Моменти на слава“ е посветена на спортните успехи на състезателите от двете държави в периода между Олимпийските игри в Сеул през 1988 и Пьонгчанг през 2018 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във