Банкеръ Daily

Божидар Димитров:

Скоро мигрантите ще идват и към България

Към България няма силен поток от мигранти, заради слух, че нашите граничари бият и обират, обяви историкът Божидар Димитров в ефира на БТВ. Според него, потокът от имигранти ще се насочи към България, след като Германия затвори границите си и вече има нова политика относно бежанския поток. Историкът застъпи тезата, че младите мъже от търсещите убежище трябва да си останат в родината и да оказват съпротива на "Ислямска държава".

"Една международна правозащитна организация показа един измислен филм, в който наши граничари ритат с ботуши бежанци, а нашите гранични полицаи не носят ботуши. И сега се носи слухът, че българската полиция бие и обира имигрантите", заяви Димитров. Той изтъкна, че по-малкото желаещи да дойдат в страната ни не се дължи само на огражденията по границата, но и на представата на хората за България.

"Хората, идващи от Сирия, не са бежанци, а са икономически имигранти", изтъкна още историкът. Аргументът, който той изтъкна е, че те минават през Гърция, Македония и Унгария, но се стремят основно към Германия и частично към Швеция и Холандия. "Те не са бежанци, още на остров Лесбус се превръщат в икономически имигрант", обясни Димитров.

"Покрай кризата с бежанците се видя, че Европа е едно политическо джудже", категоричен е Димитров. Според него, тя ще си остане такава до момента, в който не изгради своя армия.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във