Банкеръ Daily

Общество и политика

Скандал между ПП и "Възраждане“, почти се стигна до бой в залата

Почти се стигна до бой в пленарната зала. Изказване на депутата от "Продължаваме промяната" Искрен Митев доведе до спречкване между него и лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. По време на дебата за поправките в Закона за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност, предложени от "Демократична България", Митев заяви от парламентарната трибуна: "Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари. Парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и на края вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите. Благодаря ви."

След това Костадинов започна да обижда депутата от ПП. Лидерът на "Възраждане" отправи заплаха към Митев от трибуната и го нарече "тъпак". Отиде при него до мястото му, а Митев го дръпна за вратовръзката. Последва спречкване и блъскане.  Намесата на квестори предотврати по-сериозни сблъсъци. Заради последвалата суматоха в пленарната зала председателстващият заседанието Кристиан Вигенин обяви 30-минутна почивка. "Отбелязах, че думите на г-н Митев не е ясно към кого са адресирани", каза той.

Скандали имаше по всички теми от обществения дневен ред. От ГЕРБ атакуваха политиката на правителството по справянето с бежанската криза. Изслушването на вицепремиера Калина Константинова стана втора точка за утрешния пленарен ден. Разправиите продължиха за приемането на еврото. "Възраждане" го нарекоха покушение срещу финансовия суверенитет.

Третата тема, която скара народните представители, беше закона за досиетата. ДБ предложиха хората с картонче да бъдат обявявани всеки път, щом се кандидатират за някаква длъжност. А от ГЕРБ се обявиха директно за лустрация, макар и закъсняла.

Facebook logo
Бъдете с нас и във