Банкеръ Weekly

Общество и политика

СИТИБАНК ОТВОРИ КЛОНА СИ В БЪЛГАРИЯ

Американската Ситибанк Н.А. обяви на 7 юли, четвъртък, откриването на свой клон в България. Въпреки че сега официално отбелязваме началото на банковите ни операции в страната, нашето активно присъствие тук датира от 1998 г., когато беше създадено търговското представителство на банката и бяха поставени основите на оперативната ни дейност, припомни Пламен Илчев, управляващ директор на Ситибанк Н.А., клон София.


Клонът ще работи изцяло с корпоративни клиенти, на които ще предлага пълна гама инвестиционни продукти и услуги - дългови продукти, търговско финансиране, консултантски услуги по приватизационни сделки, валутни и левови операции, управление на парични потоци, операции с ДЦК и други.


Чрез отварянето на клон на Ситибанк Н.А. в София ние показваме доверието си в българската икономика. Целта ни е да дадем тласък на развитието на финансовия сектор в България, отбеляза изпълнителният вицепрезидент на Ситигруп за Централна и Източна Европа, Средния изток и Африка Дипак Растоги.


Ситибанк има клонова мрежа в 10 страни от Централна и Източна Европа и ОНД. Особено успешна е дейността на банката в Румъния, където първият клон е открит през 1997 година. Освен в Букурещ Ситибанк вече има три клона в други румънски градове, а пазарният дял на американската кредитна институция е 4 процента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във