Банкеръ Daily

Общество и политика

Системата се прочиствала - така шефът на Института за дясна политика определи ефекта от "Апартаментгейт"

Георги Харизанов с жълти маратонки

Директорът на Института за дясна политика Георги Харизанов, известен с бурното си минало и съдебни премеждия, както и с прозвището мъжката калинка на ГЕРБ отново се хвърли на амбразурата и защити управляващи, затънали в "Апартаментгейт".

Според него случващото се показва, че политическата система се чисти и изтъкна като пример факта, че четирима души са отказали да станат депутати от ГЕРБ. "Плюсовете са видими, ще продължи да се прочиства системата, видяхте как четирима отказаха да станат депутати", посочи Харизанов. Според него има действащ закон срещу корупцията и действаща КПКОНПИ. Преди този закон никой не говореше за антикорупция, за орган с толкова силни правомощия, защото политическата класа като че ли предпазваше себе си, тепърва ще има много такива скандали и това е изключително полезно, уверено заяви Харизанов. .

Очевидно прочистването е толкова дълбоко, че дори и Харизанов допусна предсрочни избори. Според него има два сценария за управлението на държавата -  с Бойко Борисов премиер или с премиер Корнелия Нинова. "Ако има смяна на върха и ако друга политическаа сила на върха според волята на избирателите, защо да няма предсрочни избори", допусна директорът на Института за дясна политика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във