Банкеръ Daily

Общество и политика

"Системата ни убива" ще се яви с партията на Манолова на вота

Майките на деца с увреждания от Националната гражданска инициатива "Системата ни убива" обявиха, че ще се явят на парламентарните избори като гражданска квота в листите на партията на Мая Манолова "Изправи се България". "Защо Мая Манолова? Защото тя беше през цялото време до нас. Не ни изостави дори когато се разграничихме от нейната партия", обясни Нели Димитрова от "Системата ни убива" пред репортери при старата сграда на Народното събрание. Вера Иванова каза, че не са се явили на предишните избори с формацията на Манолова заради тогавашното участие на "Отровното трио" в коалицията.

"Ще отворим нашите листи за хора с каузи. И в най-тежката лидерска битка в 25-и МИР - София би било справедливо листата да оглави Вера Иванов", съобщи председателят на "Изправи се България" Мая Манолова. Тя изтъкна, че това са истински, смели жени, бойци. "Заедно с тях ще станем един силен отбор и най-накрая ще се преборим за закона за личната помощ", смята тя.

В началото на седмицата от "Системата ни убива" съобщиха, че ще участва в предсрочните избори за народни представители като гражданска квота в листите на политическа партия, която тогава не назоваха. Тогава те премахнаха палатката си пред сградата на бившия партиен дом и заявиха, че протестът им от паветата отвън ще бъде пренесен вътре в парламента. От гражданската инициатива възнамеряват да засадят дъб в градинката до Народното събрание. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във