Банкеръ Daily

Общество и политика

"Системата ни убива" информират Нинова за участието си в изборите

Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива" ще обявят утре, 15-и август, решението си за участие в предсрочните парламентарни избори. Това ще стане пред палатковия им лагер в така наречения Триъгълник на властта - между сградите на правителството, Народното събрание и президентството.

С писмо, адресирано до лидера на БСП Корнелия Нинова, от Националната гражданска инициатива "Системата ни убива", информират, че ще обявят решението си за участие в предстоящите избори на 15-и август.

Тогава е един от най-големите християнски празници Успение на Света Богородица или Голяма Богородица, когато християнският свят почита покровителката на майчинството, брака и семейното огнище.

От "Системата ни убива" обясняват предстоящото си участие в изборите с аргумента, че не искат да виждат повече гибелта на децата си.

В писмото се посочва, че "Системата ни убива" са обединени родители на деца и възрастни с увреждания, инициирали и участвали активно в разработването на Закона за личната помощ и организирали множество протести за неговото приемане и за реформи в социалната политика.

Майките на деца с увреждания протестират от близо десет години. Те са активни участници и в протестите през 2020-а година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във