Банкеръ Daily

Общество и политика

Синя и зелена зона в София ще може да се плаща и през Viber

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) в София стартира нов канал за комуникация чрез интерактивен чатбот във Viber. Той дава възможност и за плащане на синя и зелена зона за паркиране в града, като цената остава без промяна - 2 лева на час за синя зона, и 1 лев на час за зелена зона.

Абонатите на новия канал ще могат да получават новини за трафика, актуални разписания и маршрути на градския транспорт, съобщават от ЦГМ.

Към момента двете зони за платено паркиране в София могат да се ползват след заплащане чрез SMS, талон или абонамент - за живеещи и работещи в района. Има осигурени места за преференциално паркиране на автомобили на хора с увреждания.

Безплатно в двете зони паркират електромобилите, а тяхното право се установява чрез специален стикер.

Начинът на заплащане не променя за водачите на автомобили цената на зоните и тя е, такава каквато е в момента.

„Новият канал за комуникация има за цел да улесни максимално достъпа до информация на хората от нашия град. В него ще има новини за промени - маршрутни или в паркирането, ще може да се проверят условията за издаването на превозни документи или пък такива за винетни стикери, ще може да се видят най-близките пунктове за продажба и още много услуги“, обясни изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

През първите месеци на услугата картодържателите на Mastercard, ще бъдат допълнително стимулирани да използват картови плащания като от 8 октомври, при четири платени сини, или зелени зони с карта Mastercard през Viber, Mastercard подарява 5-ата синя или зелена зона за платено почасово паркиране на своите картодържатели.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във