Банкеръ Daily

Общество и политика

Синдикатите в МВР с отворено писмо до всички кандидат-депутати

Синдикалната федерация на служителите в МВР предлага срещи по темата, свързана със сигурността, на основните политически сили у нас. Идеята е преди изборите на 2 октомври политиците да чуят исканията на работещите в МВР и да изложат вижданията си, свързани с промени в сектора. В разговорите ще участват и представители на синдиката на служителите в затворите.

Пред БНР Илия Кузманов от Синдикалната организация на служителите в МВР обясни, че след края на разговорите представителите на политическите партии ще бъдат помолени да се подпишат под документ с промените, които обещават да въведат. От синдиката искат това заради случаите от последните години, когато политици често забравяли предизборните си обещания:

"Системата няма ресурс да издържи нова порция популизъм. Крайно време е да се разбере, че системата за сигурност се нуждае от смислена реформа с визия и стратегия, иначе цената ще я плащат гражданите и служителите. Това е нашето послание през тази декларация. Тя е категорична и е насочена към всички политически партии без изключение. Няма значение дали те ще бъдат в опозиция или ще ръководят държавата", обясни Илия Кузманов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във