Банкеръ Daily

Общество и политика

Симпатизантите и членовете на ИТН вече се налага да са перфектни

Дали Петър Илиев е плагиатствал, или не – ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно, а и това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна, много преди да съществува „Има такъв народ“. Така лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира във Фейсбук това, че Етичната комисия на Софийския университет е установила, че Петър Илиев е плагиатствал. ИТН предлагаше Илиев първо за правосъден министър, а след това за вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Според Трифонов оттук нататък обаче симпатизантите и членовете на "Има такъв народ" "се налага да бъдат перфектни". 

Ето какво написа още лидерът на партията:

Петър Илиев беше едно от предложенията на „Има такъв народ“ за министри, ако въобще се беше стигнало до възможността „Има такъв народ“ да реализира правителство.

Това беше отдавна. Оттогава се случиха много неща.

Правителство на „Има такъв народ“ не беше съставено, а сега идват нови избори.

Дали Петър Илиев е плагиатствал или не – ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно, а и това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна, много преди да съществува „Има такъв народ“.

Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за магистрали, за пари, и за каквото и да било, свързано с власт.

Ние разбираме, че огромният интерес към него всъщност е интерес към нас, към нашите решения и нашите действия, но единственото, което можем да кажем по въпроса, е:

Ти, който симпатизираш, участваш или ще симпатизираш и ще участваш в "Има такъв народ", ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев.

Затова се налага да бъдеш перфектен.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във