Банкеръ Daily

Общество и политика

Симов за евроизборите: Дай боже всекиму такава загуба

Кампанията ни беше много хубава. Трябваше ни още време, трябваше да си обогатим посланията. Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България” Александър Симов пред Нова телевизия.

„Има какво да си направим като анализ. Всяка партия трябва да бъде самокритична. БСП тръгна много добре към тези избори. Кампанията ни беше много хубава. Може би трябваше още време, трябваше да си обогатим посланията”, коментира още той.

„Не хвърлям вината за разделението в партията върху вътрешната опозиция. В момента, в който БСП трябваше да покаже, че може да бъде единна срещу едно управление, което е буквално раздиране от корупционни скандали и схеми, БСП не успя да го направи”, посочи още той.

Според Симов не може да се говори за „голямо поражение” на БСП на евроизборите. „Аз не приемам резултатът от изборите да се определя като „разгромяваща загуба”. Дай Боже всеки му такова поражение – с един депутат повече”, посочи той.

„Не върви да си задаваме въпроса кой е виновен за разделението в БСП. Факт е, че го има. Оттук нататък ние трябва да си дадем сметка дали това е помогнало, или е попречило на листата. Според мен първоначалният вариант на листата беше по-добър”, коментира Симов.

Относно оставката на Корнелия Нинова Симов коментира: „Нинова подаде оставка, защото, след като БСП не успя да спечели изборите, е необходимо да влезем в традиционната процедура тя да получи доверието на цялата партия. Тя подава оставка и свиква конгрес, на който оставката да бъде потвърдена официално. Оттам нататък процедурата по устав на БСП е да има общопартиен избор на лидер”

Facebook logo
Бъдете с нас и във