Банкеръ Weekly

Общество и политика

Симеонов "уволни" шефката на строителния контрол

Милка Гечева

По изрично настояване на вицепремиера Валери Симеонов на 13 септември е била отстранена Милка Гечева - началник на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). До редакционното приключване на броя тази информация не бе потвърдена от дирекцията. Но самият Симеонов в публикация в социалните мрежи заяви, че е поискал отстраняването на Гечева още преди два месеца заради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки в курорта "Слънчев бряг", чиито собственици по думите му били мутри.

"Заведения там са построени в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари площ върху дюните. Това обаче не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушения с констатацията, че такива няма", уточни вицепремиерът. Тези, както и други констатации на ДНСК и регионалните им поделения по морето, са го мотивирали да поиска въпросната оставка.

"Вярвам, че следващият началник ще се съобразява единствено със закона и няма да угодничи на закононарушителите, независимо с кои на властта са свързани те", написа още Валери Симеонов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във