Банкеръ Daily

Общество и политика

Симеонов упрекна Каракачанов: Проблемите идват от ВМРО

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов призна, че в коалицията "Обединени патриоти" има непрекъснато проблеми и наслоено напрежение, което датира от няколко месеца. Въпросните проблеми и напрежението идвали най-вече от Красимир Каракачанов и неговата формация ВМРО. 

"Там има едно голямо деформиране на медийните представяния в коалицията, това все пак е коалиция от три партии, но в случая цялото медийно пространство е узурпирано от представителите на ВМРО, което си е проблем от няколко месеца. Надявам се да го решим в скоро време", обясни Симеонов пред БНТ.

Председателят на НФСБ коментира и една от темите, по които се забелязва напрежение в коалицията - Истанбулската конвенция. Валери Симеонов категорично заяви, че партията му няма да подкрепи ратификацията на спорния документ, но няма да подкрепи идеите на Каракачанов за референдум по темата. 

"Сериозни въпроси като ратифицирането на Истанбулската конвенция се разглеждат и обсъждат на политически съвет, а не в телевизионни студия. Такъв съвет не е имало, въпросът не е обсъждан, въпросът е изключително сериозен", допълни вицепремиерът.

Симеонов отрече да е бил на тайна среща с Цветан Цветанов, за да уговаря поведението на депутатите от НФСБ, когато се гласува Конвенцията. През последните 14 дни двамата нито са се виждали, нито са се чували, обясни той.

По думите му дали ще се "изчистят" взаимоотношенията зависи от Каракачанов.

Вицепремиерът Валери Симеонов коментира и темата Пирин - не се излиза на един сантиметър от зоната, не се слага една тухла, нищо абсолютно не се прави освен един втори кабинков лифт, с който да отпушим тези опашки, обясни той. И добре е хората, които протестират да го знаят. Трябва да се назовава истината и никакво застрояване на Пирин няма да има, допълни Симеонов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във