Банкеръ Daily

Общество и политика

Симеонов свърза Борисов с ДПС: В коалицията имало задкулисен партньор

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов остро разкритикува премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заради оставката на Цветан Цветанов. Симеонов е на мнение, че Цветанов се разделя с управлението в ГЕРБ, тъй като постигнал много сериозен пробив в смесените общини и откъснал доста сериозен електорат от ДПС.

Оттеглянето на бившия втори в управляващата партия говорело за една предполагаема връзка между Бойко Борисов и ДПС. Валери Симеонов видя връзка между "оставката на Цветанов и тези 30 млн.лв, подарени миналата година на новозакупения от Ахмед Доган ТЕЦ - Варна".

"Оказа се, че нашето коалиционно семейство си има някакъв друг член - задкулисен", коментира още депутатът.

Председателят на НФСБ, които са коалиционни партньори на ГЕРБ, смята, че в Борисовата партия оставките по принцип са "принудителни". В случая с Цветанов тя е била поискана от Бойко Борисов. Симеонов призова призова да се погледнат изборните резултати в смесените райони, сред които Дулово и Девин.

Според Валери Симеонов оставката на Цветанов не е последствие от скандала с апартаментите. В тази връзка той определи като "достатъчни" действията, свързани с отстраняването на Цветанов от поста председател на парламентарната група на ГЕРБ и от парламента въобще.

На въпрос как ще се отразят тези промени на отношенията в коалицията, Симеонов заяви: "Промените в ГЕРБ са си промени в ГЕРБ. Отношенията в коалицията се определят от коалиционното споразумение, което е подписно от Бойко Борисов".

Facebook logo
Бъдете с нас и във