Банкеръ Daily

Общество и политика

Симеонов призова Бойко Борисов да напусне политиката

Най-доброто, което може да направи министър-председателят е това, което народът пожела - да се оттегли от политиката, да стане почетен председател като Ахмед Доган и да отиде в Банкя или там, където иска, и да остави ГЕРБ от партия за лично ползване да се превърне в една нормална политическа сила. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред "България он еър".

Според лидера на НФСБ на правителството може да му се даде много добра оценка, но не и на министър-председателя. "България не трябва да влиза в парламентарна криза и въобще в политическа криза, тъй като страната ни има едно стабилно развитие в продължение на две години и едно стабилно мнозинство в парламента", смята Симеонов.

"Може би изглеждам като единственият наивник, който смята, че не е моментът за избори. Така го смятат и моите колеги, така го и казвам, защото не е полезно за държавата. Всичко останало са експерименти на гърба на хората, на бизнеса и на икономиката - на всичко, защото в момента държавата не работи", обясни той и допълни, че не става въпрос за симпатии към РБ, а за схващането, че управлението има за цел изпълнение на някаква програма.

"Поради тази причина преди две години не подкрепихме ГЕРБ или коалицията ГЕРБ-РБ, а подкрепихме програмата, над която се разписахме. И след като се разписахме, спазихме стриктно основните клаузи в тази програма. Същото се очаква и за Реформаторите. Не може да се очаква, че ще ги подкрепим заради еди какво си", заяви Симеонов и добави, че на срещата между РБ и ПФ не се е обсъждало нищо конкретно.

"И БСП, и ГЕРБ като мантра повтарят "избори, избори", но те какво ще променят", запита депутатът. Според него те ще създадат едно подобно Народно събрание, с горе-долу същите пропорции, защото нито ГЕРБ, нито БСП, ще имат мнозинство, за да съставят правителство. Хората не искат избори, подчерта Симеонов и цитира изследване, според което в парламента ще влязат само 4 политически сили - ГЕРБ, БСП, "Обединените патриоти" и ДПС.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във