Банкеръ Daily

Общество и политика

Симеонов препоръча на Пламен Георгиев да се оттегли

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов препоръча на антикорупционния шеф Пламен Георгиев да се оттегли от поста си, за да не пречи на разследването. 

"Ако бях на мястото на председателя на КПКОНПИ, щях да се оттегля да не преча на разследването, но не съм Пламен Георгиев и не мога да говоря от негово име", коментира Симеонов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. 

В последните дни широко обсъждана тема е апартамента на Георгиев и неговата имуществена декларация. 

"Колко ще говорим за председателя на КПКОНПИ? Нека да си установи там, каквото има. Трябва да се види дали има нарушения. Има спор дали тази тераса била негова или не била негова", допълни Симеонов в отговор на въпрос дали трябва да бъде снето доверието от ръководителя на антикорупционната комисия. 

Лидерът на НФСБ се спря и анонса на президента Радев, че свиква КСНС, на който ще се обсъждат мерките за борба с корупцията по високите етажи на властта. Според Симеонов президентът е нагазил дълбоко в политическата кал. "Можеше да си запази рейтинга, но явно има някакви други цели. Негово право, негова работа. Не бих желал да го коментирам", подчерта депутатът. 

НФСБ е внесла промени в Наказателния кодекс, с които ще се увеличат наказанията за водачите, причинили смърт на пътя.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във