Банкеръ Daily

Общество и политика

Симеон Сакскобургготски: Вече се чувствам омерзен

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски заяви, че след решението на Софийския градски съд за двореца "Врана" вече се чувства омерзен.

"Има един момент, в който си мислих колко би било грозно да ме принудят, и то при една демократична България, към второ изгнание. Не очаквах и сега си мислех колко години - 75 вече, смея да кажа, че съм полагал усилия да поддържаме и духа, и всичко на българщината в чужбина по време на изгнанието", коментира бившият министър-председател. 

Сакскобургготски добави, че частната собственост е нещо, което е неприкосновено.

"Второ, хората, които са се заели да ме тормозят по този систематичен начин, може би не знаят как сме били възпитавани, родителите ми и дедите ми въобще", посочи още експремиерът, цитиран от bTV. 

Преди дни на първа инстанция СГС реши, че дворецът "Врана" е собственост на държавата, а не на Сакскобургготски. Царското семейство ще обжалва това съдебно решение в Апелативния съд в София в началото на септември.

В Рилския манастир Симеон Сакскобургготски присъства на панихида по повод 75-ата годишнина от кончината на цар Борис III.

Бившият премиер заяви, че и до ден днешен не е направено нищо, за да се установи къде са мощите на Негово Величество цар Борис III и обяснението за това било липсата на историческа памет и интерес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във