Банкеръ Daily

Атанас Атанасов:

Симбиозата между кабинета "Борисов" и Прокуратурата беше очевидна

​Това, че вчера срещу мен гласуваха депутати от ДПС, а от ГЕРБ се въздържаха, е добра новина, защото показва, че опозицията има респект от моята персона. Българските граждани поискаха да се прекрати политическата криза и да се състави правителство. Така се получи ситуация, при която, след управлението на Борисов, хората бяха готови политически антиподи да застанат в общо мнозинство, за да се сложи край на тежките корупционни практики.

Това заяви в интервю за БТВ депутатът от "Демократична България" и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасов. 

Атанасов отличи добрата работа на двете служебни правителство, които направиха промени по върховете на всички специални служби в страната, тъй като хората, които са били на тези места, са били сложени там, "за да прикриват, а не да разкриват корупционните схеми при управлението на Борисов".

"Сега трябва да бъдат направени оценки на хората, които са на възлови позиции в системата за сигурност – кои имат качества да запазят постовете си и да продължат и кои да напуснат", посочи той.

На въпрос за откритата война между МВР и Прокуратурата Атанасов изрази мнение, че двете власти трябва да работят заедно, а в момента прокуратурата "пресича работата" на ГДБОП.

"Струва ми се, че това е умишлен ход за дестабилизиране на ГДБОП и на това трябва да бъде сложен край", убеден е той.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност припомни, че от ДБ отдавна настояват за оставката на главния прокурор.

"Вижда се симбиозата между старото правителство на Борисов и Прокуратурата – няма никакви образувани дела, а имаше едни пачки, едни чекмеджета", коментира Атанасов.

Според него една от целите е да се направи така, че институцията на главния прокурор да бъде максимално отчетна пред гражданите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във