Банкеръ Daily

Любомир Аламанов:

Силно се надявам, че това няма да е следващия лидерски проект

„Проектът тръгва интересно, проектът на Петков – Василев тръгва малко напрегнато“, посочи Любомир Аламанов от Центъра за анализи и кризисни комуникации.

„Страшно много зависи от тук насетне как ще се отиграе проектът. Как ще се ситуира, как ще се обясни, как ще се разкаже. До тук нещо само се загатваше – предстои голямото оповестяване", допълни той.

Според него от момента на оповестяването вече грешки не може да се допускат. "Иначе ще отиде в негативни посоки, както стана с "Има такъв народ". Видяхме такива проекти докъде доведоха. Затова се надявам сега да не се повтори същата ситуация - двама политици, икономисти, които имат в момента огромно доверие, да не го изразходят безцелно, защото не са дали съдържание на доверието на хората.", коментира Аламанов пред БНР.

"Силно се надявам, че това няма да е следващият лидерски проект, където хората ще имат значение, а не правилата, политиките, визиите и идеите, които искат да се реализират. Те в момента трябва да дадат  съдържание, с което да изпълнят очакванията на избирателите", посочи експертът.

По думите му България спешно се нуждае от успокояване. "От нормализация даже в политическите комуникации. Хората не трябва да гласуват за лидер, за спасител. За това е добре един проект да се формира около идеи, политики и визии", изтъкна Любомир Аламанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във