Банкеръ Daily

Общество и политика

Сигнал за заплаха за убийство към Ива Митева

В Министерството на правосъдието е постъпил сигнал за заплаха за убийство към председателя на парламента Ива Митева. Това съобщиха пред журналисти парламентарният председател на "Има такъв народ" Тошко Йорданов и Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

По думите им това е станало, след като тази сутрин Митева обяви, че законови промени, засягащи Националната служба "Охрана", са приети на първо четене. Те намаляват броя на лицата, които службата е длъжна да охранява.

Парламентарната шефка Ива Митева обяви промените в Закона за НСО за приети на първо четене на фона на двудневни скандали и хаос в Народното събрание

Промените в закона предвиждат да отпадне охраната на главния прокурор, на министрите, на заместник-председателите на парламента, както и на бивши премиери, президенти, председатели на Народното събрание.

"Поименната проверка на кворума, поискана от Мая Манолова, показва, че в зала е имало 125 депутати. Законопроектът е подкрепен от 113 от народните представители. Законопроектът е приет", обяви Митева след втория председателски съвет, свикан от нея, за да се изчистят противоречията.

Депутатите от ГЕРБ и ДПС бяха най-недоволни от практиката, наложена от председателя на НС. Татяна Дончева пък смята, че законопроектите не може да са приети, тъй като те не са подкрепени от 121 депутата.

Дончева настоя Ива Митева на своя отговорност и съвест да се подпише под двата законопроекта, че са приети и да ги придвижи на второ четене.

Facebook logo
Бъдете с нас и във