Банкеръ Daily

Общество и политика

Сигнал срещу Бойко Борисов за предизборна агитация

Днес в Централната избирателна комисия е постъпил сигнал за агитация от лидера на политическа партия ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

Предстои обаче това да се разгледа на заседание на ЦИК, заяви говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева.

Общо 3 са жалбите и 21 са сигналите, подадени към ЦИК. Единият сигнал е именно за агитация в изборния ден.

Днес най-активни са гласоподавателите във Враца. Там близо 12% от хората са отишли до урните.

Най-малко от имащите право на глас са го упражнили в Кърджали.

Най-често сигналите към ЦИК са свързани с машините за гласуване.

След като гласува днес в Банкя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново нападна действащия президент Румен Радев, който се кандидатира за втори мандат.

"Само за седмица Радев ни вкара в скандали със съседите - ние се мразим със Скопие, с Албания, с Турция. Реална е заплахата за етническия мир и за мигрантска вълна", занарежда Борисов.

След като гласува, бившият премиер алармира, че вече 147 машини в страната са се развалили.

"Да напомня, че чакахме ИК да издигнат личности, зад които българите да застанат, да могат да ги обединят, да могат да водят външната политика. Затова не издигнахме кандидат и се доверихме изцяло на избора на всички ректори в страната", обясни той.

"Гласувах срещу това полицейско насилие, срещу тази полицейсщина. Ден преди изборите и дебата, полиция да влезе в СУ и в други университети срещу политическия опонент. Още по-голям резил е Радев, че ни скара с нашите съседи. От най-обичана държава на Балканите, сега се мразим със Скопие, с Албания, ненавиждаме се с Турция. Имаме реална заплаха от дипломатичекси конфликт и нелегални мигранти", посочи Борисов.

"Да откриваш инициатива "Три морета", да ходиш на среща на НАТО и да кажеш, че Крим е руски. Потресен съм от мълчанието на Христо Иванов. Няма го нито него, нито Атанасов, нито разни там евроатлантици. Мълачнието на агнетата", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

"Щастлив съм, че Европейската комисия реагира остро", заяви още Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във