Банкеръ Daily

Общество и политика

"Сиела Норма" е готова да достави 5000 машини за гласуване

Фирмата "Сиела Норма" е готова да достави  5 000 машини за гласуване на цена от 5 200 лева на устройство, което прави обща сума от 26 млн. лева. Това става ясно от писмо изпратено до ЦИК.

Фирмата е готова да осигури логистиката на машинния вот на 14 ноември срещу 13 милиона и 500 хиляди лева, което включва и транспорт на машините в чужбина. "Сиела Норма" обаче има финансови претенции към ЦИК.

Емил Войнов заместник председател на Централната избирателна комисия ги представи пред членовете й.

"Тъй като, според тях, 9600 машини са тяхна собственост, искат да им платим наем за използваните на 11 юли машини в размер на 14,400 млн. лева. В случай, че ЦИК не притежава машините към 14 ноември, предлагат да ги дадат под наем на цена по 1500 лева на устройство за всеки тур по отделно и искат да им заплатим 543 000 лева за наем на склада", обясни той.

До 17.00 часа утре е срокът, в който "Сиела Норма" да представи в ЦИК оферта по обявената обществена поръчка за логистиката и техническото обслужване на машините за гласуване на изборите на 14 ноември с евентуален втори тур на президентските избори. Час по късно, от 18.00 часа, е насрочена срещата за договаряне между Комисията и поканената за пряко договаряне фирма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във