Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров: В момента България е ощетена от членството си в ЕС

В момента България е ощетена от членството си в Европейския съюз. Икономическите ни интереси могат да бъдат доста по-добре реализирани, ако нямаме това очакване само на еврофондове”. Това заяви лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров пред Нова телевизия.

"Членството в един съюз не може да бъде цел на съществуването ни и трябва просто да извличаме полза от него. Членството в НАТО пък е ненужно. Нереалистични са предварителните прогнози за евровота, според които резултатите на ГЕРБ и БСП към момента са изравнени", коментира той. 

Сидеров изрази надежда, че правителството ще изкара мандата си докрай.

„Гордея се с младите хора, които създадох като школа около себе си. Някои от тях са в евролистата на „Атака”, каза още Сидеров.

А по въпроса за размера на минималната заплата бе категоричен, че той трябва да надвишава 1000 лева, защото „трябва да следваме европейските стандарти”.

Водачът на листата на „Атака” Георги Димитров очерта основните приоритети на евентуалната си бъдещата работа като евродепутат. Сред тях са предоговаряне на условията от предприсъединителния ни договор, от каквото някои страни членки вече се били възползвали; въвеждане на единна минимална европейска заплата; премахване на санкциите срещу Русия.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във