Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров: Скандалът с апартаментите идва от сблъсъка на анти-Тръмп и про-Тръмп лобита

Всички знаем, че ударът, журналистическото разследване за апартаментите идва от "Свободна Европа", това е американско радио, каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред БНТ. По думите му, "в американските висши кръгове в политиката и в цялата им върхушка има различни лобита - едното е про-Тръмп, другото е анти-Тръмп. Според мен анти-Тръмп лобито прави всичко възможно да въздейства върху европейците".

Волен Сидеров изрази мнение, че Цветан Цветанов е станал жертва на този сблъсък. Според него, премиерът трябва да потърси пряк път към Тръмп, защото "Борисов е обграден от хора, които принадлежат към соросовите структури и те го теглят в неправилна посока. А Тръмп е консерватор патриот."

В крайна сметка от американско радио дойде разследването, а не от руско, и то от кръгове, които са свързани с фондации, поддържащи медии, групировки и бизнес кръгове в медиите, които имаха хора в в първия кабинет на Борисов. Сега нямат. Много ги е яд, че едни патриоти са там вместо Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Росен Плевнелиев и др. и този яд се изразява в такива удари по ГЕРБ, каза Волен Сидеров.

Волен Сидеров се съгласи, че Цветан Цветанов е организатор на структурите в ГЕРБ, но според него ГЕРБ могат да си направят изборите и с него, и без него. "Не е фатално, дори и Цветанов да не е шеф на щаба". Лидерът на "Атака" подчерта, че Борисов не наказва Цветанов, а се самонаказва, изтегляйки втория си човек. Той беше категоричен, че Корнелия Нинова по никакъв начин няма право да се меси и изказва по повод решенията в ГЕРБ. С това си решение Борисов запазва политически партията си, имиджа на управляваща сила, обобщи Сидеров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във