Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров щял да пита Цветанов как да си купи евтин апартамент

Веднага щом остане свободен, ще го питам как да си купя и аз евтин апартамент, тъй като до момента продължавам да живея под наем, а малкият расте – на три години и половина стана, трябва някакво жилище да му взема. Това заяви председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров по повод журналистическите разследвания за имотите на Цветан Цветанов.С известна ирония Сидеров добавя, че ще изкача заместник-председателят на ГЕРБ да се освободи от дипломацията, защото бил много зает - преговарял с "Воля", със СДС и други, а в ЕНП утъпквал пътеките.

Депутатът от ДПС Хамид Хамид заяви пред БНР, че в страната има институции, които проверяват имуществените декларации. Хамид изключва възможността темата да разклати кабинета. "Че някой си е купил жилище ли, едва ли. Еми, хубаво е всеки да има някакво жилище. Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече". Не виждам нищо лошо публичните фигури да се проверяват по декларациите, които са подали", отбеляза зам.-председателят на ПГ на ДПС. 

Коментари имаше и от БСП. Социалистите поискаха позицията на министър-председателя Бойко Борисов. Президентът Румен Радев пък заяви, че случаят пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

Facebook logo
Бъдете с нас и във