Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров: Президентът търси под вола теле

Преди да пристъпи към критики президентът Румен Радев трябва да се замисли дали не прави тенденциозни нападки и дали не влиза в партийна линия. Това заяви председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров в декларация от името на група във връзка с изявлението на президента Румен Радев за европредседателството ни. 

„Един президент може да бъде критичен, когато има основание, в случая няма такова. Освен това има противоречия в изказването на президента за председателството. Грешките са обясними, тъй като му пишат текстовете хора, които са начинаещи в журналистиката“, каза Сидеров, цитиран от "Фокус".

Според него президентът е разкритикувал страната ни, че не е поставила въпроса за Дунавската стратегия, която е изгодна за България. По думите на Волен Сидеров не може по време на председателството страната ни да си поставя наши въпроси.

„Това не е възможно, т.е. тази критика е некоректна“, каза Сидеров.

Той отчете, че по време на председателството ни по отношение на мигрантите за първи път България поставя въпроса за затваряне на границите на Европа и за невръщане на тези, които са минали през транзитните страни.

"Ввесто премиерът Бойко Борисов да получи похвала от държавния глава, че тези въпроси са поставени, президентът търси под вола теле", обясни лидерът на "Атака". 

Във вторник Румен Радев разкритикува резултатите от европредседателството и  темите, които България избра като приоритет. Президентът направи своите заключения по време на конференцията „Българското председателство на Съвета на ЕС – време за равносметка”. Думите му прозвучаха пред български и чужди дипломати, които бяха гости на конференцията.

Според Радев колкото по-бързо управлението „се отърси от фанфарите и изкуствения образ, който е създал на страната по време на европредседателството, толкова по-добре”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във