Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров предложи правителство на ГЕРБ и ПФ в рамките на сегашния парламент

Лидерите на Патриотичния фронт и на ГЕРБ да седнат и по мъжки да се разберат за съставянето на нов кабинет в рамките на този парламент, посъветва лидерът на "Атака" Волен Сидеров след консултациите при президента.

"Патриотичният фронт може да направи ново правителство в този парламент, мъжки момчета сме ние, патриотите. Сметките са въпрос на преосмисляне на прекалено бързите и нервни реакции на големите сили. Те избързаха със заклинанията, толкова ли ги е страх от Обединените патриоти", попита Сидеров. 

Той обясни, че всичко ще се реши във вторник на Консултативния съвет при президента във вторник. 

По думите на Сидеров ГЕРБ и БСП са избързали с изявленията си и самочувствието, че ще победят на предсрочни избори, и ги призова да отстъпят. Той уточни още, че "Атака" и ПФ вече действат като единна политическа сила.

Така приключиха консултациите при президента Росен Плевнелиев с парламентарно представените политически сили, които бяха предизвикани от оставката на кабинета „Борисов” 2 след провала на ГЕРБ на президентските избори. След приключване на кръга от консултации, президентът ще пристъпи към следващата конституционна процедура, а именно връчване на проучвателни мандати. Плевнелиев обаче вече заяви, че ще свика преди това КСНС.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във