Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров "посъветва" да арестуват президента и премиера заради срещите им с Путин

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров внесе в Централната избирателна комисия документите на партията за участие в местните избори. Той бе придружен от зам.-председателя Десислав Чуколов. "Атака" залага на това да подобри резултатите от 2015 г., които по думите на Сидеров са били "доста зле". 

Сидеров посочи, че парламентарната група на "Обединени патриоти" в този формат, след изключването на "Атака", няма как да продължи да съществува.

Мнението му за случая с ареста на Николай Малинов, председател на движение "Русофили", по разследване за шпионаж е, че е поръчка, която ще удари по избора на ГЕРБ за кметове и в частност за София. "Съветвам службите да разпитат и президента на републиката, и премиера, защото те и двамата се срещаха с бившия агент на КГБ Владимир Путин. И понеже имат достъп до държавни тайни, може нещо да са му казали", посочи лидерът на "Атака".

По думите му арестите създават проблеми на министър-председателя Бойко Борисов, защото това ще възмути много избиратели. "Малинов е задържан пред 12-годишната му дъщеря с 20 полицаи, нахлули в къщата му и още 10 на долния етаж. Такива сцени безспорно са, за да всеят страх", каза още Сидеров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във