Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров: От посещението на Борисов в Русия може само да спечелим

 Посещението на премиера Бойко Борисов в Москва беше полезно за България. Преди това президентът Радев беше, но той има други правомощия. Борисов като шеф на изпълнителната власт може да придвижи въпроси и теми, които бяха поставени на тази среща. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров. 

"Важната тема е била възможността България да бъде страна, през която да минава газопровод от Русия. Мисля, че това е възможно да стане. Това е нов момент в нашите отношения с Русия, защото имаше един срив в тях, особено с прекратяването на "Южен поток". Сега се възстановява възможността през България да мине част от газопровода, който в момента се строи за Турция. Това няма как да не е положителен резултат за България, защото ние ще печелим от това", коментира Сидеров, цитиран от БТА. 

Той подчерта,  че Борисов е бил приет от руския президент Владимир Путин, е стъпка напред. Особено след като премиерът Борисов показа, че невинаги се съобразява с натиска отвън да се поддържат враждебни отношения с Русия, говоря за случая "Скрипал", допълни Сидеров. 

Попитан дали трябва да се свали мораториумът за проекта "Белене", Сидеров заяви, че даже сме закъснели. "Много време изгубихме, това са загуби, които заради вътрешнополитически интриги и борби България претърпя. Мисля, че може да бъде построена тази централа, имаме нужда от нея, от електричество ще има нужда, ще бъдем продавачи, а не купувачи на ток и това ще бъде изгодно за България", отбеляза той.

Според Волен Сидеров започва нова фаза на развитие на ЕС. Нещо, за което аз говорих отдавна, че е нужно - едно еманципиране на ЕС от политиката на Вашингтон, която невинаги се покрива с европейските интереси, коментира той. Не съм антиамериканист, всеки си гледа неговите интереси, каза Сидеров. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във