Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров обвини ВМРО и НФСБ, че рушат управлението на страната

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обвини коалиционните си партньори, че рушат управлението със свалянето му от председателския пост на "Обединени патриоти" в парламента. Същевременно той заяви, че държи да бъде довършен управленският мандат на кабинета "Борисов 3".

"Решението анулира управленската коалиция, заличава една част от нейното заглавие", заяви Сидеров пред Нова телевизия. По негови думи отстраняването му е подготвяно месеци преди това. "Да пораснат", препоръча лидерът на "Атака" на партньорите си от ВМРО и НФСБ. 

Атакистът отрече обвиненията на другите две партии от т. нар. малка коалиция, че не е събирал редовно групата и е бил пасивен като неин председател. "Напротив, аз лично направих най-много компромиси, за да съществува тази група. Винаги можеш да намериш предлог, когато искаш да направиш нещо разрушително", заключи Сидеров. Според него Каракачанов и Симеонов демонстрирали с отстраняването му "комплекса към родителя, който е създал нещо".

"Всички тийнейджъри минават тази фаза, бунтуват се към родителя", посочи още той. И подчерта, че ще потърси мнението на премиера Борисов и ще го попита дали се отказва от подписа на "Атака" под коалиционното споразумение. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във