Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров настоява Фандъкова да отмени вдигането на данъците за колите

Кметът на София Йорданка Фандъкова да отмени вдигането на данъка за колите, иначе ще бъдат наказани половин милион софиянци. Това заяви общинският съветник и лидер на партия "Атака" Волен Сидеров по време на заседанието на Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори в Столичната община.

"Признахте, че нямате данни колко са електрическите автомобили в София, въпреки вашата връзка с КАТ. Не чухме да имате данни колко са и автомобилите с газови уредби, които не замърсяват. Защо ги наказвате?", посочи Сидеров. В допълнение той отбеляза, че вдигането на данъка няма да доведе до по-чист въздух, а до социално недоволство.

Лидерът на „Атака“ е категорично срещу въвеждането на подобна мярка и ще гласува против това решение на Фандъкова. Той смята за нелепо предложението евентуалните събрани пари от по-високите данъци да отидат за ремонт на тротоари. "Извинявайте, средствата за оправянето на тротоарите не са ли предвидени? Нима разчитате на вдигането на данъците за определени коли? Ами ако всички софиянци сега карат коли над "Евро 4" и не може да съберете пари, ще останат неоправени тротоарите ли? Няма логика във вашето искане да бъдат увеличени данъците”, категоричен е общинският съветник.

По думите му предложението е необосновано и антисоциално. В заключение Сидеров призова спорното предложение да бъде оттеглено и да не стига до зала, а вносителят да признае, че е сгрешил.

Facebook logo
Бъдете с нас и във